A

Povećanje tjelesne aktivnosti djeteta

Ovaj razlog je više nego očit u današnje vrijeme. Sve više se suočavamo sa problemom pretilosti kod djece. Djčciji sportovi i rekreativni programi su izvrsna stvar, no s druge strane primjetan je značajan pad kvalitete tjelesnog odgoja. Taekwondo nudi brojne pozitivne efekte za vaše dijete – redovito višegodišnje treniranje ovog sporta stvara gotovo savršeno tjelesno spremnu osobu!

keep calm300color

B

Djeca se uče koncentraciji i mirnoči

Jedan od najvećih izazova s kojima su roditelji suočeni u današnjici je svakako konstantna poslovna aktivnost, koja naravno i neminovno uključuje i segment stalnog korištenja interneta. Iako bez daljnjeg, ne možemo osporavati koristi upotrebe suvremene digitalizacije, s druge strane uočavamo kako naša djeca gube mirnoću i “tišinu”. U dvoranama u kojima se trenira taekwondo, nećete čuti glasnu muziku, gledati televizore velikog formata niti koristiti mobitel – djeca se uče mirnoći, fokusiranju i vlastitom pronalaženju osobnih slabosti.

C

Djeca će naučiti primiti “udarce”

Sastavni dio života s kojim se svi suočavamo su konstantni “udarci” koje primamo. Ključ zdravog života u suvremeno doba je naučiti kako primiti “udarac” i oporaviti se!. Na žalost, suvremeno društvo je usmjereno ka “osvajačima trofeja, pobjednicima” – trenirajući Taekwodno, vaše dijete će naučiti prepoznavati vlastite pogreške kroz prizmu koncepta gotovo svih borilačkih vještina: polovica je zadavanje udaraca, a druga, mnogo važnija polovica je učenje primanja udaraca!

OPŠIRNIJE...

Vožnja na trening ili utakmicu, briga o prehrani ili pranje dresova samo su neki od poslova koji postaju roditeljska dužnost. Za napredak djeteta je isto tako važna i dobra komunikacija između roditelja i sportskih trenera. Pritom je vrlo važno da roditelji znaju do koje se granice smiju upletati u posao trenera. Autoritet trenera ne bi trebali pred djecom dovoditi u pitanje zato što u suprotnom mogu izazvati zbunjenost kod djece.

OPŠIRNIJE...

Dragi roditelji nudimo Vam male savjete kako bismo zajedno pomogli Vašem djetetu da postane sretan i zadovoljan sportaš Što je dijete mlađe, utjecaj roditelja je veći! Prve sportske korake dijete može učini samo na poticaj i uz potporu roditelja! Rezultati dosadašnjih istraživanja pokazuju da je roditeljska potpora presudna u donošenju odluke o započinjanju sportske aktivnosti te da ima ključnu ulogu u ustrajanju bavljenja sportom.

OPŠIRNIJE...